logo210px.gif
 

Nova kolekcija
Jesen-Zima 20014/15
 

Arhiva:

Proljeće-Ljeto 2014
Jesen-Zima 2013/14
Proljeće-Ljeto 2013
Jesen-Zima 2012/13
Proljeće-Ljeto 2012
LUXURY Miss BiH 2011
Proljeće-ljeto 2011
Luxury 2010/11
Jesen-zima 2009/10
Proljeće-ljeto 2009
Jesen-zima 2008/09
Proljeće-ljeto 2007
Proljeće-ljeto 2006
Jesen-zima 2005/06
Jesen-zima 2004/05
Proljeće-ljeto 2004
Proljeće-ljeto 2003
Izbor za MIS BiH 2003 
 


 

Domaći proizvođači se predstavili na "Danima mode" u Banjaluci

 

Prvo veče manifestacije "Dani mode" bilo je rezervisano za domaće modne proizvođače, a Banjalučanima su se u Domu omladine predstavili Carmen line Banjaluka, Exclusive lingerie Banjaluka, Vera vjenčanice Banjaluka, krznarija Pristaš Trn, Baja shoes Derventa, Intergaj Bijeljina i tekstil Dijana Srbac.

dani mode dom omladine

 

Predsjednica Centra za edukaciju i rad sa djecom i omladinom MIS Banjaluka i organizatorka "Dana mode 2014" Sunčica Laguza rekla nam je da je prvi dan manifestacije posvećen domaćim proizvođačima, dok večeras imamo priliku da vidimo kreatore.

 

"Večeras je šest  kreatora, a kombinovaćemo i elemente performansa, jer imamo bend Kalifornija koji svira uživo. Nastupiće i pjevačica Ivana Santrač. Na jesen se radi druga manifestacija i očekujemo učešće Mone iz Beograda, kao i drugih renomiranih kuća iz regiona", rekla nam je ona.

Ova manifestacija održava se 15. godinu zaredom, u saradnji sa Centrom za kulturne i promotivne djelatnosti "Primera MLLL" Banjaluka. Pokrovitelj je područna Privredna komora regije Banjaluka, Grad Banjaluka i Banjalučka pivara. 

 

Portparolka Carmen line Vedrana Stojić rekla nam je nešto o kolekciji ove modne kuće koju smo imali prilike da vidimo.

"Predstavili smo se aktuelnom kolekcijom proljeće/ljeto 2014. Kao i sve kolekcije Carmen line, prepoznaćete tri stila prilagođena svim prilikama, odnosno poslovnu liniju, svečanu liniju i svakodnevne kombinacije. Ovo je prva manifestacija sa ciljem da se promovišu domaći proizvođači, mislim da je to sjajna  ideja jer treba da podržimo našu privredu i naše proizvođače i ovo je jedan divan primjer koji treba da slijedimo."

 


STK(Spoljno Trgovinska Komora) BiH zvanično pokrenula uslugu Chamber Trust komorski pečat povjerenja

Petak, 28.02.2014.

Danas je u Spoljnotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine, uz prisustvo predstavnika institucija BiH, privrednika, predstavnika medija i drugih, zvanično pokrenuta nova usluga Chamber Trust komorski pečat povjerenja.

Potpisivanjem ugovora sa Svjetskom komorskom mrežom (WCN), putem koje su Međunarodna trgovinska komora (ICC) i Svjetska komorska federacija (WCF) ustanovile međunarodni pečat povjerenja, Spoljnotrgovinska komora BiH omogućila je prisustvo bh kompanijama na WCN mreži a samim tim i verifikovanje objektivnih informacija objavljenih na njihovoj web stranici.

Vlasnici Chamber Trust pečata imaju mogućnost da istaknu svoje proizvode i aktivnosti na globalnom tržištu međunarodne trgovine i da u isto vrijeme budu prepoznatljive i dostupne za otprilike 200 000 posjetilaca koliko ih mjesečno posjeti web stranicu Svjetske komorske mreže. Napominjemo da su posjetioci ove stranice isključivo preduzetnici zainteresovani za uspostavljanje poslovne saradnje.

Prema rječima predsjednika Spoljnotrgovinske komore BiH gdin Ahmeta Egrlića i predsjedavajućeg Svjetske komorske mreže, gdin Georges Fishera ovo je izuzetna prilika za naše kompanije da budu vidljive u moru drugih kompanija i da lakše nađu nove poslovne partnere.

Uvođenjem ove moderne usluge koja je dostupna isključivo privrednim komorama širom svijeta, Spoljnotrgovinska komora BiH proširuje lepezu svojih usluga te nastavlja sa svojim aktivnostima usmjerenim ka unapređenju poslovanja bh. kompanija sa inostranstvom.

S tim u vezi 10 bh. preduzeća danas je od STK BiH dobilo besplatne promotivne Chamber Trust pečate povjerenja. Među njima su: ELCOM, Tuzla, PROMO, Donji Vakuf, INTERCOMERC, Mostar, BABILON, Tuzla, MDG INTERNATIONAL, Sarajevo, HEPOK, Mostar, SMRČAK, Zvornik, CARMEN-LINE, Trn-Laktaši, BOSNAMONTAŽA, Prijedor, NOVI JELŠINGRAD, Banja Luka.

Više informacija o Chamber Trust pečatu povjerenja možete naći na našoj stranici.

http://komorabih.ba/stk-bih-zvanicno-pokrenula-uslugu-chamber-trust-komorski-pecat-povjerenja/

http://www.city.ba/puls/1541-zavrsen-29-nivea-bh-fashion-week

Završen 29. Nivea BH Fashion Week

Na jednom mjestu vidjeli smo eleganciju, moderan dizajn, romantiku i glamur...
 

U Domu oružanih snaga 10.10. sa početkom u 20:00 časova svečano je završen 29. Nivea BH Fashion Week. Svoje kreacije predstavili su modna kuća Carmen line, Nerzz Bešlagić i kreator Istok Bratić.

Ekskluzivni domaći modni brend Carmen line je svojom revijom zatvorio 29. Nivea BH Fashion Week Sarajevo. Zaštitno lice Carmen line-a ove sezone je Snežana Kuzmanović, Miss BiH za 2011. godinu. Predstavljena je aktuelna kolekcija jesen-zima 2012 u kojoj dame mogu pronaći idealnu kombinaciju kako za posao i druženja, tako i za posebne večernje prilike.

U kolekciji dominiraju crna i bijela boja, neizostavna crvena, a smaragdno-zelena u kombinaciji sa nježnim jesenjim tonovima posebno je oduševila prisutne na Fashion Weeku, kao i modeli koji naglašavaju ženstvenu siluetu. Na jednom mjestu vidjeli smo eleganciju, moderan dizajn, romantiku i glamur.

Kolekcija Nerzz Bešlagića ostala je u prepoznatljivom stilu dugih i kratkih bundi, kao i kožne galanterije.

http://www.24sata.info/lifestyle/moda-ljepota/95050-FOTO-Kolekcija-visoke-mode-najpozeljnije-vjencanice-BiH-CARMEN-ORIJANA.html#ixzz1rc4GzmVu

FOTO: Kolekcija visoke mode i najpoželjnije vjenčanice u BiH „CARMEN BY ORIJANA“

image

Carmen by Orijana / 24sata.info


(24SI) - Čast za svečano zatvaranje 28 Nivea BH Fashion Week Sarajevo pripala je našoj najboljoj renomiranoj modnoj kući Carmen Line.

 [24 sata info] 

Šta je modna kuća Carmen Line pripremila u kolekciji proljeće/ljeto 2012?

Kolekcija Carmen Line za proljeće-ljeto 2012 namjenjena je damama koje u svakom trenutku žele izgledati moderno, ženstveno, luksuzno i romantično. U ovoj kolekciji modna kuća Carmen Line Vam nudi Casual, Business i Coctail modnu liniju.

Casual modna linija namjenjena je za svaki dan, pa su tako odijevni predmeti izradjeni upravo od prirodnih materijala kako bi se dame tokom cijelog dana osjećale ugodno. Kada je u pitanju odabir boja, Carmen Line preporučuje crno-bijele varijante, ali i odijevne kombinacije intenzivnih boja, kao što je pink, plava, zelena, ali i neizostavna crvena boja!

Business modna linija kreirana je da odgovori na potrebe poslovnih dama koje žele da pored formalnog izgleda budu istovremeno i moderne i romantične, i atraktivne.

Coctail linija je modna linija na koju je modna kuća Carmen Line ove godine obratila posebnu pažnju. Dame će biti oduševljene širokom paletom koktel haljina, u kojima će zasigurno zablistati gdje god da se pojave!

Osim pret-a-porter kolekcije, koju potpisuje modna kreatorka Plamenka Stojić,  premijerno su predstavljene i kreacije visoke mode s Vašim potpisom Carmen by Orijana. Možete nam opisati Vašu autorsku kolekciju?

Carmen by Orijana je luksuzna modna linija koju je ovog proljeća lansirala modna kuća Carmen Line, a meni je čast da ova kolekcija nosi upravo moj potpis. Carmen by Orijana je linija luksuznih, avangardnih vjenčanica, vjenčanica koje odstupaju od stereotipa i za koje slobodno mogu da kažem da predstavljanju osvježenje na BiH modnoj sceni. Vjenčanice Carmen by Orijana kreirane su za moderne, avangardne i smjele djevojke, to su unikatne haljine u kojima će svaka djevojka na svom vjenčanju biti kraljica!

Je li potrebno formalno obrazovanje kako bi se neko bavio modom?
Smatram da je pored formalnog obrazovanja, koje je po mom mišljenju osnova za uspješno bavljenje bilo kojim poslom, potrebno još mnogo toga. Talenat stavljam na prvo mjesto, a zatim slijedi volja, rad, mnogo truda, pozitivna enrgija, i vrlo je bitno oko sebe formirati uspješan tim saradnika. To je formula za uspjeh!

Po Vašem mišljenju, kakva je trenutna modna situacija u Bosni i Hercegovini i koliko se naša modna scena razlikuje od one u inostranstvu?

Bosna i Herceovina ima mnogo mladih talenata, i pozitivno je što postoji jedna modna manifestacija kao što je Nivea BiH Fashion Week koja pruža šansu mladim dizajnerima da pokažu svoj rad i da se predstave široj javnosti.

Imate li možda nekakve planove da Vašu kolekciju prikažete na nekim od vodećih svjetskih pisti?

San svakog modnog dizajnera jeste da prezentuje svoj rad svjetskim modnim kritičarima. Ja sam imala tu sreću da u dizajnerskom timu modne kuće Carmen Line  učestvujem u kreiranju haljine u kojoj se najljepša djevojka Miss Bosne i Hercegovine predstavljala na Izboru za Miss Svijeta. Prošle godine Izbor za Miss Svijeta održan je u Londonu i zadovoljstvo mi je da kažem da je Carmen line haljina po ocjeni svjetskog modnog žirija ušla u Top10!

Da li Vam je važnije mišljenje kritičara ili osoba koji će kupovati Vašu odjeću?

Bitna mi je iskrena kritika ljudi koji su uspješni u ovom poslu kojim se bavim, mada se previše ne opterećujem mišljenjima drugih. Radim ono što volim, i radim to najbolje što znam, i to dame koje kupuju Carmen Line kreacije znaju prepoznati!

Otkuda Vaša ljubav prema modnom dizajnu? Kako ste se odlučili dizajnirati visoku modu? Koliko je trebalo vremena da realizujete kreacije od Vaše ideje do nastanka kreacije?

Oduvijek sam voljela umjetnost. Još kao mala sam slikala po zavjesama i zidovima, šila sam Barbikama haljinice, suknjice, kaputiće, i dok su moje drugarice govorile da ce biti pjevačice kad porastu, ja sam govorila da ću biti modni dizajner!

Već duže vrijeme radim u dizajnerskom timu modne kuće Carmen Line, i željela sam da uradim nešto što na ovim prostorima još niko nije uradio. Jednog dana sam prolazila pored salona vjenčanica i pomislila sam: "Da se ja sutra udajem, pa ja ne bih mogla da izaberem za sebe vjenčanicu, jer su sve previše klasične", i tako sam došla na ideju da dizajniram visoku modu, vjenčanice u kojima će se djevojke koje su rođene da budu drugačije osjećati savršeno.

Za izradu jedne ovakve kolekcije potrebno je mnogo vremena, truda, strpljenja, znanja, ali proteklih 6 mjeseci koliko sam radila na Carmen by Orijana kolekciji za mene je bilo najkreativnijih i najljepših 6 mjeseci mog života!

Ko su Vam uzori u modnom svijetu kada je „visoka moda“ u pitanju?
Kada govorimo o visokoj modi, za mene je jedan jedini John Galliano.

Da li se javne ličnosti u BiH po Vašem mišljenju dobro oblače?
U BiH postoji par javnih ličnosti koje se oblače za uzor, ostali treba još mnogo da uče!

Koje bh. dizajnere cijenite?
Cijenim rad svakog modnog dizajnera jer znam koliko je truda potrebno za jednu kolekciju. Posebno cijenim rad onih najuspješnijih koji svake sezone uspijevaju da lansiraju novu kolekciju i istu prezentuju BiH javnosti!

I za kraj - gdje se mogu kupiti kreacije Carmen Line kao i kreacije Carmen by Orijana?


Carmen Line kolekcija dostupna je u Carmen Line buticima širom BiH. Oni koji nisu najbolje informisani o prodajnim mjestima modne marke Carmen Line na našem web sajtu www.carmen-line.com mogu dobiti sve potrebne informacije.

Modna linija Carmen by Orijana biće lansirana u prodaju nakon predstavljanja ove kolekcije na Nivea BH Fashion Week-u u Banjaluci 13.04.2012. Ono što će obradovati djevojke koje planiraju moderno vjenčanje, jeste informacija da će vjenčanice Carmen by Orijana biti dostupne kako za prodaju, tako i za iznajmljivanje!!!
Carmen Line, jer dame biraju.

 

Izvor vijesti:

http://www.24sata.info/lifestyle/moda-ljepota/95050-FOTO-Kolekcija-visoke-mode-najpozeljnije-vjencanice-BiH-CARMEN-ORIJANA.html#ixzz1rc4GzmVu

 

http://www.style.ba/2012/03/21/zavrseno-snimanje-reklamne-kampanje-prestiznog-modnog-brenda-carmen-line/

Završeno snimanje reklamne kampanje
prestižnog modnog brenda
Carmen Line

aco arsenovic carmen line

Prestižni modni brend Carmen Line lansirao je novu kolekciju za Proljeće-Ljeto 2012, a zaštitno lice
kampanje je aktuelna Miss BiH – Snežana Kuzmanović.

Za vrijeme priprema snimanja Snežana je bila okružena s četvero ljudi koji su se brinuli oko svakog detalja
na njoj. Odličnu inspirativnu kampanju snimio je fotograf Aleksandar Arsenović.
Fotografije su snažne i modno orijentirane.

 

Frizuru i make up je uradio Kosta Miljković, a značajan doprinos na snimanju je dala i
glavna stilistica prilikom snimanja u Banja Luci – Orijana Stojić.

Na naše pitanje da li je Snežana Kuzmanović ovaj modni brend nosila i ranije, odgovorila je:
“Naravno da jesam! Modni brend Carmen line je odličan, i u svom ormaru uvijek
moram imati njihovu odjeću. Kampanju koju smo upravo snimili pristaje ženi kojoj se
modna kuća Carmen Line obraća– ona je ženstvena, graciozna i pametna”.

U skladu sa svjetskim trendovima, ali i dalje svoj,
Carmen Line nam za predstojeću sezonu nudi “elegant”, “business” i “cocktail” modnu liniju,
tako da dama može za svaku priliku pronaći svoju savršenu kombinaciju.
Ne sumnjamo da će nova kolekcija privući veliki broj kupaca u prodavnice Carmen Line.


http://www.ekskluziva.ba/vijest-1178

NIVEA BH FASHION WEEK - BANJA LUKA !

 

NIVEA BH FASHION WEEK - BANJA LUKA !

Nivea BH Fashion Week Banja Luka donosi modni raj u Hotel Bosna Banja Luka na dane 27.11. i 28.11.2011 godine s početkom u 20:00h!

Carmen Line „lookbook“ jesensko-zimske kolekcije prekinuo je monotoniju i lansirao novu kolekciju luksuza, glamura, boja u kojem glavnu ulogu igra aktuelna Miss Bosne i Hercegovine 2011 godine Snežana Kuzmanović, prikazujući odjeću koja postavlja nove standarde glamura i elegancije Carmen Line – Jer dame biraju!!! Najuspješniji domaći modni brend Modna kuća Carmen Line predstaviće svoju kolekciju 27.11.2011 u hotelu Bosna Banja Luka s početkom u 20:00!

Već 10 godina Modna Kuća CARMEN LINE je oficijelna modna kuća Izbora MISS BiH za MISS SVIJETA. Posebna paznja se poklanja izradi večernje haljine u kojoj se najljepša dama, MISS BiH predstavlja na finalnoj večeri svjetskog izbora ljepote, a svih proteklih godina Carmen Line haljine po ocjeni svjetskog stručnog zirija nagrađivane su kao jedne od najljepših!

Banjalučku sedmicu mode u hotelu Bosna 27.11.2011 godine u 20:00h stoga otvara upravo naša renomirana modna dizajnerica Plamenka Stojić i modna kuća Carmen Line, koja je, prema ocjeni mnogih, jedna od naših najznačajnijih modnih dizajnera.

 


http://desavanja.ba/2011/11/veceras-pocinje-nivea-bh-fashion-week-banja-luka/

Večeras počinje Nivea BH Fashion Week Banja Luka

nivea fw banja luka

 Nivea BH Fashion Week Banja Luka donosi modni raj u Hotel Bosna Banja Luka na dane 27.11. i 28.11.2011 godine s početkom u 20:00h!

Carmen Line „lookbook“ jesensko-zimske kolekcije prekinuo je monotoniju i lansirao novu kolekciju luksuza, glamura, boja u kojem glavnu ulogu igra aktuelna Miss Bosne i Hercegovine 2011 godine Snežana Kuzmanović, prikazujući odjeću koja postavlja nove standarde glamura i elegancije Carmen Line – Jer dame biraju!!! Najuspješniji domaći modni brend Modna kuća Carmen Line predstaviće svoju kolekciju 27.11.2011 u hotelu Bosna Banja Luka s početkom u 20:00!

Već 10 godina Modna Kuća CARMEN LINE je oficijelna modna kuća Izbora MISS BiH za MISS SVIJETA. Posebna paznja se poklanja izradi večernje haljine u kojoj se najljepša dama, MISS BiH predstavlja na finalnoj večeri svjetskog izbora ljepote, a svih proteklih godina Carmen Line haljine po ocjeni svjetskog stručnog zirija nagrađivane su kao jedne od najljepših!

Banjalučku sedmicu mode u hotelu Bosna 27.11.2011 godine u 20:00h stoga otvara upravo naša renomirana modna dizajnerica Plamenka Stojić i modna kuća Carmen Line, koja je, prema ocjeni mnogih, jedna od naših najznačajnijih modnih dizajnera.

Carmen Line kolekcija je inspirisana savremenom damom koja u svakom trenutku treba biti atraktivna, moderna, elegantna, ali i romantična. Pored zavodljivih crno-bijelih odijevnih kombinacija, ono što posebno karakteriše ovu kolekciju jesu kreacije intenzivnih boja, koje će u ovim jesenjim danima unijeti radost i toplinu damama koje ih nose.

Modni trend ove sezone jeste silueta naglašenog struka i ženstvenost figure pa tako Carmen Line preporučuje pripijene haljine, uske suknje do koljena, odijela sa pantalonama ravnog kroja i uskim blejzerima, kapute koji obavezno naglašavaju struk, kao i trench coat koji je i dalje apsolutni ”must have”.

Kada su u pitanju večernje odijevne kombinacije, Carmen Line preporučuje koktel haljine sa elementima alta mode izrađene od tkanina sa visokim sjajem ili u kombinaciji sjaj-mat i čipka. I za kraj, Carmen Line je predstavio visoku modu sa snažnim elementom avangarde, luksuzne unikatne haljine namijenjene za posebne prilike. Više o Carmen Line pročitajte na sljedećem linku: www.carmen-line.com

Organizacijski tim eventa NIvea BH Fashion Week Banja Luka obavještava da se ovaj trodnevni modni događaj održava od 26.11.-28.11.2011. Nakon Boska Fashion Show 26.11.2011 godine u 19h, slijede modne revije na dane 27.11. i 28.11.2011 godine u renomiranom hotelu Bosna, gdje su se već i ranije uspješno realizovale modne revije. Namjera projekta je prezentovati najkreativnije i najbolje kolekcije naših modnih dizajnera koji uspješno prate svjetske modne trendove, ali su pritom i dalje vođeni kriterijima vlastite kreativnosti, originalnosti i profesionalnosti, kažu organizatori. Na dan 27.11.2011 godine u 20:00h nakon revije Carmen Line, uslijediće modne revije Nerzz Bešlagić Visoko, Istok Bratić i Svetlana Balaban.

Uz kreacije Plamenke Stojić završen 27. Nivea BH Fashion Week

Još jedan, 27. po redu, Nivea BH Fashion Week, koji je održan u Sarajevu od 10. do 13. novembra, ostavio je trag na sve ljubitelje mode i pokazao da je BiH puna kreativnih ljudi.

 

Uz kreacije Plamenke Stojić završen 27. Nivea BH Fashion Week

 

Sarajevsku Sedmicu mode zatvorili su Plamenka Stojić i modna kuća Carmen Line, koja je, prema ocjeni mnogih, jedna od naših najznačajnijih modnih dizajnera.

Carmen Line kolekcija je inspirisana savremenom damom koja u svakom trenutku treba biti atraktivna, moderna, elegantna, ali i romantična. Pored zavodljivih crno-bijelih odijevnih kombinacija, ono što posebno karakteriše ovu kolekciju jesu kreacije intenzivnih boja, koje će u ovim jesenjim danima unijeti radost i toplinu damama koje ih nose.

Modni trend ove sezone jeste silueta naglašenog struka i ženstvenost figure pa tako Carmen Line preporučuje pripijene haljine, uske suknje do koljena, odijela sa pantalonama ravnog kroja i uskim blejzerima, kapute koji obavezno naglašavaju struk, kao i trench coat koji je i dalje apsolutni ''must have''.

Kada su u pitanju večernje odijevne kombinacije, Carmen Line preporučuje koktel haljine sa elementima alta mode izrađene od tkanina sa visokim sjajem ili u kombinaciji sjaj-mat i čipka. I za kraj, Carmen Line je predstavio visoku modu sa snažnim elementom avangarde, luksuzne unikatne haljine namijenjene za posebne prilike.

Uz kreacije Plamenke Stojić završen 27. Nivea BH Fashion Week

 http://www.sarajevo-x.com/lifestyle/modailjepota/uz-kreacije-plamenke-stojic-zavrsen-27-nivea-bh-fashion-week/111117018#1

Prvi dan FW - Carmen Line


  Demo image Demo image Demo image      =      

Najuspješniji domaći modni brend Modna kuća Carmen Line na 26. Nivea Fashion Week-u predstavlja kolekciju za proljeće-ljeto 2011.

Pored elegantnih, sennzualnih kreacija za veče, predstavljene su i kreacije za dan u NEW MARINE stilu, ali i modeli namjenjeni modernoj poslovnoj dami,

sa prepoznatljivom notom romantičnog i zavodljivog Modne kuće Carmen Line.

Poželjne i ovoga ljeta,

Carmen Line, jer dame biraju !!!

http://www.bhfashionweek.com/desavanje/Prvi-dan-FW---Carmen-Line-id-13.html

NIVEA BH FASHION WEEK
Prva noć je završena!

Čast za svečano otvaranje 26-ti Nivea BH Fashion Week Sarajevo pripala je gostu dizajneru iz Pakistana Saim Ali i našim bosansko-hercegovačkim

modnim dizajnerima Plamenki Stojić koja dizajnira za najuspješniji domaći modni brend Carmen Line i mostarskoj dizajnerici Stanka Zovko.

 

 

 

 Udruženje manekena i modnih kreatora BH, kao i vodeći svjetski beauty brend NIVEA, vrijedno su radili na pripremama kako bi ovaj
modni event počeo i zablistao u punom sjaju!

 Sinoć, 02.04.2011 u 20:00 svečano je otvaren NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO pod pokroviteljstvom Ambasade IR Pakistan – Ambasador Mr. Jauhar Saleem.
Saimova proljetna linija  “Intoxicated”   dizajnirana je isključivo za Nivea BH Fashion Week Sarajevo!

 „Veoma sam uzbuđen što ću imati priliku nastupiti u Sarajevu četvrti put za redom. Modna linija koju donosim predstavlja spoj istoka i zapada. Ja uvijek pravim svoje kolekcije koje ističu spoj motiva istoka i zapada i uvijek pravim modele koji su nosivi i koji su namijenjeni ženama svih društvenih slojeva. Ove godine prvi put ću predstaviti svoju formalnu večernju liniju za muškarce na sedmici mode u Sarajevu“, otkriva nam pakistanski dizajner Saim Ali.

 Čast za svečano otvaranje Nivea BH Fashion Week Sarajevo dobile su naše renomirane BH modne dizajnerice Plamenka Stojić, koja dizajnira za najuspješniji domaći modni brend Carmen Line i mostarska dizajnerica Stanka Zovko.
 
Modna kuća Carmen Line će na 26-tom Nivea BH Fashion Week Sarajevo predstaviti kolekciju za proljeće/ljeto 2011. Pored elegantnih, senzualnih kreacija za veče, predstaviće i kreacije za dan u NEW MARINE stile, ali i modele namjenjene modernoj poslovnoj dami, sa prepoznatljivom notom romantičnog i zavodljivog modne kuće Carmen Line. Iz modne kuće Carmen Line poruka je: „Poželjne i ovoga ljeta, Carmen Line, jer dame biraju!“

http://www.ljepota.ba/novost/13841/Prva-no-je-zavrena

 

LJEPOTA TV

 

Nivea BH Fashion Week Sarajevo

Čast za svečano otvaranje nadolazećeg modnog događaja  26-ti Nivea BH Fashion Week Sarajevo pripala je gostu dizajneru iz Pakistana Saim Ali i našim bosansko-hercegovačkim modnim dizajnerima Plamenki Stojić koja dizajnira za najuspješniji domaći modni brend Carmen Line
i mostarskoj dizajnerici Stanka Zovko.
 
Svi zajedno isčekujemo početak jedinstvenog tradicionalnod događaja 26-ti Nivea BH Fashion Week, koji počinje u subotu, 02.04.2011 godine u Domu oružanih snaga Sarajevo, s početkom u 20:00h.
Udruženje manekena i modnih kreatora BH, kao i vodeći svjetski beauty brend NIVEA, vrijedno su radili na pripremama kako bi ovaj modni event počeo i zablistao u punom sjaju!
02.04.2011 u 20:00 je svečano otvaranje NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO pod pokroviteljstvom Ambasade IR Pakistan – Ambasador Mr. Jauhar Saleem.
A iz Pakistana nam stiže gost dizajner koji je već imao priliku izlagati u Sarajevu, već poznati Saim Ali.
Saimova proljetna linija  “Intoxicated”   dizajnirana je isključivo za Nivea BH Fashion Week Sarajevo!
 „Veoma sam uzbuđen što ću imati priliku nastupiti u Sarajevu četvrti put za redom. Modna linija koju donosim predstavlja spoj istoka i zapada. Ja uvijek pravim svoje kolekcije koje ističu spoj motiva istoka i zapada i uvijek pravim modele koji su nosivi i koji su namijenjeni ženama svih društvenih slojeva. Ove godine prvi put ću predstaviti svoju formalnu večernju liniju za muškarce na sedmici mode u Sarajevu“, otkriva nam pakistanski dizajner Saim Ali.
Čast za svečano otvaranje Nivea BH Fashion Week Sarajevo dobile su naše renomirane BH modne dizajnerice Plamenka Stojić, koja dizajnira za najuspješniji domaći modni brend Carmen Line i mostarska dizajnerica Stanka Zovko.
 
Modna kuća Carmen Line će na 26-tom Nivea BH Fashion Week Sarajevo predstaviti kolekciju za proljeće/ljeto 2011. Pored elegantnih, senzualnih kreacija za veče, predstaviće i kreacije za dan u NEW MARINE stile, ali i modele namjenjene modernoj poslovnoj dami, sa prepoznatljivom notom romantičnog i zavodljivog modne kuće Carmen Line. Iz modne kuće Carmen Line poruka je: „Poželjne i ovoga ljeta, Carmen Line, jer dame biraju!“
 
Stanka Zovko koja već dugi niz godina slovi kao vodeće modno ime za područje Hercegovine takođe će imati čast da se predstavi na otvaranju 26-ti Nivea BH Fashion Week Sarajevo. U njenom salonu koji posluje pod imenom OZZ možete pronaći svoju "kreaciju iz snova" za svaku prigodu, pa tako i najnoviju kolekciju večernjih haljina za proljeće 2011 god. „ONA JE ŽENA" naziv je nove kolekcije koja predstavlja put modnog sazrijevanja od djevojčice do žene koja u svakom momentu oduševljava sve oko sebe. Od šnalica, tufnica i maminih štikli, preko buntovne tinejdžerske princeze ONA postaje mlada dama koja pažljivo bira svoj styling. ONA ima stav,sve oči uprte su u nju. ONA je žena!
Ako se i Vi smatrate ženom u koju sve oči treba da budu uprte, posjetite Boutique OZZ  spc "RONDO" i spc "ORCA" Mostar  www.stankazovko.com .
 
Odličan styling, pravi odabir modela i, odlične kolekcije bosansko-hercegovačkih modnih dizajnera Plamenke Stojić, Stanke Zovko i gosta dizajnera iz Pakistana  očekuju Vas povodom svečanog otvaranja na dan 02.04.2011 godine u Domu Oružanih snaga BiH s početkom u 20:00h.
  

http://www.ljepota.ba/video/13758/Nivea-BH-Fashion-Week-Sarajevo

MISS BIH SNEŽANA PROROK OČARALA KINU:
Plijenila sam pažnju sa četiri kofera i 75 kg garderobe

Srijeda | 06.10.2010.

Jubilarno 60. takmičenje ljepotica za najljepšu djevojku svijeta bit će održano 30. oktobra u kineskom ekskluzivnom ljetovalištu Saniji.
Naša missica Snežana Prorok u Kini boravi već četiri dana i govori o prvim utiscima po dolasku u najmnogoljudniju zemlju svijeta

 

snezana prorok-kina1


- Oduševljena sam, presrećna i beskrajno ponosna na sebe što sam dio najprestižnijeg izbora ljepote kakav je izbor za Miss Svijeta -
prva je poruka najljepše djevojke Bosne i Hercegovine za 2010. godinu.

snezana prorok4
 

Kaže kako je već po dolasku na aerodrom plijenila pažnju.

- Svi su gledali u mene, jer sam imala četiri velika kofera i oko 75 kg garderobe. Za prekoračenje moje prtljage
Direkcija Miss BiH za Miss Svijeta je platila 4.000 maraka. To znači da je više iznosio trošak moje garderobe nego moja
povratna avio karta koja je iznosila oko 3000 KM - kaže Snežana.


Ambasadorica ljepote BiH dodaje da je sa sobom ponijela predivne svečane večernje i koktel haljine s potpisom Carmen Line
kao i nekoliko poslovnih odijela koje planira nositi na press konferencijama.

http://mail.depo.ba/magazin/plijenila-sam-paznju-sa-cetiri-kofera-i-75-kg-garderobe

 
Pripreme za izbor za Miss svijeta 2010

40 metara materijala utrošeno za šivanje Snežanine haljine

Do odlaska nove Miss BiH, Snežane Prorok, u Kinu ostalo je još samo nekoliko dana, a njene pripreme su u skoro gotove.

b_100925009.jpg

Dizajnerica Plamenka Stojić pripremila je za Snežanu svečane i koktel-haljine, kao i predivne kolekcije za dnevne varijante. Snežana je oduševljena kreacijama jer su dizajnirane za dame sa stilom.

Haljina u kojoj će se predstaviti 30. oktobra na izboru za Miss svijeta 2010. izrađena je od crnog satena preko kojeg je našivena crna čipka sa cvijetnim uzorkom.

Gornji dio haljine je kao korzet, sa dubljim izrezom na zadnjem dijelu, a nastavlja se na donji dio, koji prati siluetu do polovine bedara, poslije čega se širi u bogatim naborima do tla, a u zadnjem dijelu se produžava u šlep.

Donji dio te haljine bogato je ukrašen volanima izrađenim od iste tkanine kao i haljina.

U izradu haljine je utrošeno preko 40 metara materijala.

carmenline.gif

Miss BiH nosi Carmen Line haljinu na finalnoj večeri Miss Of The World 2010 Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
Petak, 29 Listopad 2010


ImageSnežana Prorok, ovogodišnja Miss BiH, trenutno boravi u Kini, gdje zajedno sa ostalim ljepoticama iz cijelog svijeta vrši posljednje pripreme za natjecanje te posjećuju razne prirodne ljepote.
Sama Snežana je priznala da je oduševljena Sanyom, te prokomentirala:
„Uživam ovdje zaista! Toliko divnih stvari sam doživjela i vidjela, ali ono čime sam se oduševila jeste park Luohuitou.“

No, kako doznajemo, mlada Snežana s nestrpljenjem očekuju finalnu večer, izlazak pred 3 milijarde ljudi, kao i nošenje haljine modne kuće Carmen Line.

 

 

Naime,  Snežana će na finalnoj večeri nosit kreaciju Plamenke Stojić, koja je izrađena od crnog satena, preko kojeg je našivena crna čipka sa cvjetnim uzorcima. Gornji dio haljine je rađen kao korzet, dok je donji dio naglašen raznim volanima i visokim prorezom.

Također, Snežana se na izboru za Miss Bikini Svijeta, plansirala u top 20 među 120 djevojaka iz cijelog svijeta, a kao mali uvod u finalnu večer izbora Miss svijeta, donosimo vam fotografije Snežane u njenoj haljini za finalnu večer.
Pogledajte.

 

 Image

 

modamo.info

http://modamo.info/index.php?option=com_content&task=view&id=2357&Itemid=49

 

"Nemam posebne modne uzore jer mislim da je svaki čovjek priča za sebe." Ispis E-mail
Ocjena: / 6
LošeOdlično 
Subota, 21 Studeni 2009

 

INTERVJU: Andrea Šarac; Miss BiH 2009.

 

 

Image

 

 

Tko su za Vas najbolji domaći, a tko inozemni dizajneri?

 U BiH ima dosta dizajnera čije kreacije zaista zavrijeđuju veliku pažnju, jedni njeguju klasične linije, dok drugi teže neki novim oblicima, ali svaki od njih svakako, daje tom svom stilu poseban pečat. Ja kao osoba koja voli razne stilova nalazim se pomalo u svakom od njih: Plamenka Stojić, Blanka Zgonjanin, Stanka Zovko, Istok Bratić i drugi. Na isti način gledam i na strane dizajnere, dakle, nekad mi se dopadnu kreacije Chanela, nekad Diorove ili Armanijeve, zatim tu je Dolce&Gabbana...


Na Izboru za Miss svijeta pojavit ćete se u jednoj posebnoj dizajnerskoj kreaciji. Možete li nam opisati haljinu?

© 2010 Copyright by Carmen-line Designed by BGM