Spinner

O nama

Modna Kuća CARMEN LINE je porodično preduzeće sa tradicijom dugom 25 godina, bavi se dizajnom, kreacijom, proizvodnjom i trgovinom ženske modne konfekcije. Prije gotovo četvrt vijeka, mladi bračni par Stojić odlučio je da snažan preduzetnički duh supruga i modnu kreativnost supruge povežu u cjelinu, i tako su osnovali prvu modnu kuću u Bosni i Hercegovini. Iako su i jedno i drugo završili medicinski fakultet najvišim ocjenama, strast prema modnom dizajnu i stvaranju autentične modne marke bila je daleko snažnija, što je nakon dvije decenije od osnivanja rezultovalo stvaranjem najuspješnijeg modnog brenda Bosne i Hercegovine – modne kuće Carmen line. Danas, pored bračnog para Stojić, u preduzeću aktivno radi nova generacija porodice na šta smo posebno ponosni.

Stojici

CARMEN LINE rukovodstvo

Generalni direktor i vlasnik gospodin Zorislav Stojić i umjetnički direktor gospođa Plamenka Stojić kroz 25 godina rada stvorili su prepoznatljiv brend Carmen line, modnu marku koja odiše luksuzom, elegancijom, kvalitetom, kao i notom šarmantnog, modernog i zavodljivog. Stvorili su preduzeće koje diktira modne trendove na širem tržištu i zapošljava preko 60 radnika. Takođe, nova generacija porodice Stojić aktivno učestvuje u svim segmentima rada našeg preduzeća, kćerka Orijana Bosnić u ulozi glavnog dizajnera i Vedrana Stojić kao direktor marketinga i prodaje.

Kreatorski tim CARMEN LINE

Za autentičnost robne marke CARMEN LINE zadužen je kreatorski tim pod stručnim vođstvom Gđe. Dr Plamenke Stojić. Materijali od kojih se izrađuju naši modeli su visokokvalitetni i u potpunosti su uvezeni iz Italije, a plod su rada vrhunskih italijanskih dizajnera. Sve to daje kolekcijama CARMEN LINE-a notu aktuelnosti. Ono što se trenutno dešava na modnim pistama Milana, Pariza, Londona, dešava se i u proizvodnim pogonima CARMEN LINE-a, pretočeno u vlastitu kolekciju koja ispunjava i one najfinije zahtjeve žene koja želi da bude moderna i svjesna svojih kvaliteta.

Modna kuća CARMEN LINE

Godine 2008. uveden je standard ISO 9001:2008.Dobitnici smo brojnih nagrada i priznanja, proglašeni smo za najuspješniju modnu kuću u zemljama regiona za 2019.godinu, potpomogli smo realizaciju mnogobrojnih projekata humanitarnog, kulturnog i naučnog karaktera. Oficijelna smo kuća Izbora Miss BiH za Miss Svijeta. Naša haljina “Crni labud” proglašena je prvom od 10 najljepših na svijetu. Imamo i liniju avangardnih, unikatnih vjenčanica “Carmen by Orijana.”